Sportmedisch duikonderzoek

Het sportmedisch duikonderzoek is belangrijk om verantwoord te water te gaan. Dat geldt voor u, net als voor de anderen waarmee u duikt.

Wij onderzoeken u sportmedisch volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Duikgeneeskunde (NVD). Aan de hand van die richtlijnen controleren we zowel uw lichamelijke als mentale geschiktheid om te duiken.

Tip: twijfelt u over uw gezondheid of ervaart u specifieke gezondheidsproblemen? Geef het onze duikerarts aan. We houden daar rekening mee binnen het sportmedisch duikonderzoek. Op die manier stellen we vast of u verantwoord te water kunt, zonder u zorgen te maken over uw gezondheid.

Verantwoord te water

Dankzij ons sportmedisch duikonderzoek kunt u verantwoord te water. Het onderzoek wijst uit of er sprake is van eventuele lichamelijke en/of mentale risico’s om rekening mee te houden. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) adviseert u om in ieder geval iedere drie jaar op deze manier te laten onderzoeken (let op: de bond adviseert dat vanaf 50 jaar ieder jaar te laten doen). Daarnaast levert het sportmedisch duikonderzoek er verklaring op die u nodig heeft om de PADI te halen.

Onze ervaren duikerartsen kennen de procedure, de belangrijke richtlijnen en de eventuele gezondheidsrisico’s waarvan sprake kan zijn. Bovendien zijn we beschikbaar voor vragen die u zelf heeft. Dus twijfelt u over uw gezondheid of over specifieke situaties onder water? We nemen graag de tijd voor u in Goes. Daar leggen we uit wat er belangrijk is, waar u rekening mee moet houden en of u verantwoord kunt sportduiken.

Deskundige duikerartsen en volledig gecertificeerd

Het duikonderzoek voor sportduikers voeren we uit met volledig gecertificeerde en deskundige artsen. Zij hebben veel ervaring en weten dus wat er belangrijk is. Bovendien zijn we zowel SCAS- als ECHM-gecertificeerd. Dat betekent dat we voldoen aan alle richtlijnen die daarvoor gelden. Ook kunnen we u adviseren en informeren over alles wat er belangrijk is, bijvoorbeeld als het uw eerste sportmedisch duikonderzoek is.

Standaard voeren we een basiskeuring voor sportduikers uit. Het gaat om een lichamelijk onderzoek naar eventuele gezondheidsrisico’s. We kunnen dat eventueel uitbreiden naar de keuring van een Techduiker. In dat geval maken we ook een elektrocardiogram (ECG) en doen we een inspanningstest.

Sportmedisch duikonderzoek

Het sportmedisch duikonderzoek is misschien wel de beste manier om uw gezondheid goed na te laten kijken, voordat u gaat sportduiken. We bevinden ons in Goes, dichtbij het Nationaal Park de Oosterschelde. Dat betekent dat we in de buurt zitten van een van de populairste gebieden om te duiken onder Nederlandse, Belgische en andere Europese duikers.

Tip: twijfelt u of een sportmedisch duikonderzoek in uw geval nodig of verstandig is? Vertel ons uw overwegingen, dan denken we graag met u mee. Onze artsen kunnen u aangeven welke risico’s u loopt, dus daarom het belangrijk is om u lichamelijk en mentaal te laten controleren voordat u gaat sportduiken.

Heeft u vragen of wilt u een keuring aanvragen? Bel ons op telefoonnummer 088 125 42 90, stuur ons een e-mail naar info@deltamedicine.nl of gebruik het online contactformulier (https://www.deltamedicine.nl/contact/). Dan nemen we snel contact met u op.