Sportkeuringen duiken Zeeland

We verzorgen sportkeuringen voor duiken in Zeeland. Dat doen we natuurlijk op basis van de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (NVD).

We testen tijdens een sportduikkeuring zowel de lichamelijke als mentale geschiktheid. Als specialist in duikgeneeskunde brengen we op die manier precies in kaart welke eventuele risico’s u lichamelijk en/of mentaal loopt.

Tip: twijfelt u over uw gezondheid of heeft u specifieke gezondheidsproblemen? Geef het onze arts met duikkennis aan. We bespreken het risico en de eventuele gevolgen tijdens het sportduiken. Dat doen we op onze locatie in Goes, gelegen in Zeeland. Daar bevinden we ons dichtbij Nationaal Park de Oosterschelde, een populaire duiklocatie voor zowel Nederlanders als Belgen en meer Europeanen.

Basiskeuring voor sportduikers

Standaard voeren we een basiskeuring voor sportduikers uit in Zeeland. Tijdens de basiskeuring brengen we gezondheidsrisico’s in kaart, net als eventuele lichamelijke afwijkingen. We doen een algemeen lichamelijk onderzoek. Onze duikerarts kent de specifieke risico’s en weet wat er belangrijk is voor sportduikers.

Bij de keuring van een Techduiker breiden we de basiskeuring uit. We maken dan ook een elektrocardiogram (ECG) en doen een inspanningstest om eventuele aanvullende risico’s aan het licht te brengen.

Dankzij onze sportkeuringen voor duiken in Zeeland kunt u verantwoord te water als sportduiker. Dat is belangrijk voor uzelf én voor de andere waarmee u samen duikt. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) adviseert leden om zich in ieder geval iedere drie jaar te laten keuren. Personen van 50 jaar en ouder dienen zich volgens hen ieder jaar te laten keuren. Bovendien heeft u de basiskeuring voor sportduikers nodig vanwege de medische verklaring voor het behalen van de PADI.

SCAS- en ECHM-gecertificeerd

We zijn bij Delta Medicine zowel SCAS- als ECHM-gecertificeerd. Dat betekent dat ons team van duikerartsen aan alle belangrijke richtlijnen, regels en voorschriften voldoet. Sterker nog, onze duikerartsen zijn speciaal opgeleid om duikkeuringen uit te voeren.

We zijn deskundig en ervaren op duikmedisch gebied. Dat betekent bovendien dat we u kunnen adviseren en informeren over zaken die voor u belangrijk zijn. Het vormt de basis om verantwoord te water te gaan, om als sportduiker optimaal te genieten van de prachtige onderwaterwereld die er te verkennen valt.

Sportkeuringen duiken Zeeland

Wilt u een sportkeuring duiken in Zeeland laten uitvoeren? Maak een afspraak met onze duikerartsen. Zij staan voor u klaar voor de basiskeuring voor sportduikers. Die doen we bijvoorbeeld iedere drie jaar of ieder jaar als u ouder bent dan 50. En gaat het u om de medische verklaring die u nodig heeft om de PADI te halen? Ook daar kunnen we voor zorgen. Op die manier voeren we de duikmedische keuring uit waar u naar zoekt. Zo brengen we de gezondheidsrisico’s en eventuele klachten in kaart, om onder water niet voor verrassingen te komen te staan.

Heeft u vragen of wilt u een keuring aanvragen? Bel ons op telefoonnummer 088 125 42 90, stuur ons een e-mail naar info@deltamedicine.nl of gebruik het online contactformulier (https://www.deltamedicine.nl/contact/). Dan nemen we snel contact met u op.